Gyakran Ismételt Kérdések

Az általad választott szolgáltatással kapcsolatban telefonon, a 06 80 220 001-os számon, e-mailben, az info@macronet.hu címen érdeklődhetsz. Megrendelésedet leadhatod az www.macronet.hu weboldal szolgáltatás megrendelése menüpontban is
Ahhoz, hogy a Macronet szolgáltatását igénybe tudd venni, egy antenna telepítésére lesz szükség, melyen keresztül csatlakozni tudsz az internet hálózatunkhoz UTP kábelen keresztül. A szolgáltatási területeken az egyszeri kiépítési díjunk bruttó 5000 vagy 8000Ft csomagtól függően 1 éves hűségidő vállalása esetén. (Határozott idejű szerződéssel, mely az 1 év leteltével határozatlan idejűvé válik kötelező hosszabbítás és az előfizetési díj emelkedése nélkül.)
A telepítési díj tartalmazza kollégáink kiszállási, munka díjját, a szerelőanyagok költségét, valamint az antenna felszerelését, ami a Macronet System Kft tulajdonát képezi, és melyet meghibásodás esetén térítésmentesen cserélünk, illetve az előfizetés felmondásakor leszerelünk.
Havi szolgáltatás választása esetén előre számlázás történik, így a pl. az április számlát április elején küldjük ki. Amennyiben hónap közben történik a szolgáltatás bekötése, ebben az esetben törthónapra állítunk ki számlát melyet a választott formában küldünk ki. (email, posta úton)
A fizetési határidő, minden esetben a számla kiállítását követő 8-ik nap, kérjük, figyelj a határidő betartására. Amennyiben átutalással fizeted a szolgáltatást, a közlemény rovatban mindenképpen tüntesd fel az ügyfélszámodat vagy a számla sorszámát, ha ezeket nem tudod kérj segítséget ügyfélszolgálatunktól.
Ha emailben küldött számlaszolgáltatást választottál, kérlek ellenőrizd, hogy megkaptad -e tőlünk. A megfelelő hónap számláját, minden hónap 6.-ig megküldjük neked.
Bármilyen személyes adatának változását bejelentheted ügyfélszolgálatunk felé a 06 80 220 001-os telefonszámon, e-mailben, vagy az info@macronet.hu címen.
Fontos, hogy a zavartalan szolgáltatás, hibaelhárítás miatt minden adatváltozást közölj velünk.
A szerződés 1 év után határozatlan idejűvé válik, így nem kell hűségidő lejártakor újra szerződni velünk. Meggyőződésünk, ha elégedett vagy úgy is velünk maradsz.
Amennyiben bármilyen okból kifolyólag nem kívánsz ügyfelünk maradni, lehetőséged van a szerződés felmondására. Ezt az info@macronet.hu email címre írott levélben teheted meg. Ebben az esetben a szerződésben foglalt hűségidőből (ha van még ilyened) fennmaradó hónapokra kötbért számolunk fel.
Amennyiben bármilyen okból kifolyólag nem kívánsz ügyfelünk maradni, lehetőséged van a szerződés felmondására. Ebben az esetben a szerződésben foglalt hűségidőből (ha van még ilyened) fennmaradó hónapokra kötbért számolunk fel.

Amennyiben problémát észlelsz az internet szolgáltatással kapcsolatban.

Kérjük, ellenőrizd az alábbiakat:

  • Csatlakoztatva vannak-e az eszközök (tápegység, router) az áramforráshoz? (Ezt a rajtuk világító ledekből láthatod. Az antenna tápegységén is van egy visszajelző fény, ezt is kérlek ellenőrizd.)
  • A kábelek megfelelően csatlakoznak az eszközökhöz? (a Tápegység az az eszköz, amibe a tetőn lévő antennától érkező kábel és az a kábel van dugva, ami tovább megy a számítógép, vagy a router felé. A “POE” feliratú portba kell dugnunk az antennát, a “LAN”feliratú portba pedig a routert, vagy a számítógépet.)
  • Ha van jelerősítőd, azt kérlek húzd ki a konnektorból, ezek az eszközök, sokszor megzavarják a router működését.
  • Amennyiben eddig minden rendben, indítsd újra az antennát. Ezt a tápegység 2-3 percre történő áramtalanításával teheted meg.
  • Amennyiben van router, azt is áramtalanítsd 2-3 percre.

Ha ezek után sem áll vissza a kapcsolat, kérjük, keresd fel ügyfélszolgálatunkat. Hívd a 06 80 220 001 -as telefonszámot, vagy írj e-mailt, az info@macronet.hu címre.

Szolgáltatásainkat illető kérdéseiddel, észrevételeiddel vagy panaszaiddal fordulj hozzánk bizalommal!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és a megadott elérhetőségein keresztül kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot.

Ügyfélszolgálatunk nem csak akkor áll rendelkezésedre, ha problémád adódik.

Bármilyen technikai kérdés esetén állunk a rendelkezésedre!

  • Kábelezni, bővíteni kell az otthoni hálózatot?
  • Második routerre van szükséged, hogy nagyobb területen legyen wifi elérésed?